Yucatan Mexico

Yucatán, Mexico

Yucatan MexicoEen vakantie naar Yucatán in Mexico doe je niet zomaar (Yucatan Mexico informatie) . Daar gaat een planning aan vooraf om ervoor te zorgen dat de vakantie tot in de puntjes geregeld is. Zo kan je zonder stress kunt gaan genieten. Maar wat valt er eigenlijk allemaal te doen in Yucatán? Hieronder vind je een paar bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Tevens heb je de mogelijkheid om een bijzondere reis naar Yucatan Mexico te boeken. (Yucatan Mexico tip)

Bekijk hier de vakanties Mexico Yucatan >>

Yucatan Mexico informatie:

  • Merida

De hoofdstad van Yucatán is Merida. Hier vind je het echte Mexicaanse leven, de mooie kerken en musea. Er is een prachtige kathedraal aan het centrale plein, wat overigens een prima plek is om de neer te ploffen en bij te komen bij een van de vele restaurantjes. Ben je een liefhebber van cultuur en geschiedenis, dan mag je zeker het archeologisch museum niet overslaan. Vanuit Merida kan je ook uitstekend verschillende dagtrips plannen, zoals naar de Maya ruïnes of cenotes.

  • Maya steden

Yucatan MexicoOveral in Yucatán vind je resten van de Maya, of het nu gaat om tempels, piramides of ruïnes. Er zijn op Yucatán een aantal steden, die je zeker niet mag missen, als je geïnteresseerd bent in de Maya cultuur. De volgende steden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken;

  • Chichén Itzá was een van de belangrijkste steden.
  • Cobá is een van de oudste Maya steden.
  • Xelhá was een van de belangrijkste havens.
  • Tulum is zeer bijzonder door de unieke ligging, op een 12 meter hoge klif.
  • Cozumel

Voor de kust van Yucatán, op ongeveer 45 minuten met de veerboot, ligt het eiland van Cozumel. Dit eiland is een paradijs voor duikers, met prachtige koraalriffen en veel verschillende vissoorten. Naast de schitterende onderwaterwereld vind je er ook Maya ruïnes en prachtige stranden. (Yucatan Mexico informatie)

  • Cenotes

Op Yucatán vind je veel cenotes, dit zijn eigenlijk ondergrondse zoet water rivieren. Vaak staan ze met elkaar in verbinding en zijn er stalactieten en stalagmieten aanwezig. Het zonlicht dat in het water reflecteert, zorgt voor een unieke belevenis. (Yucatan Mexico tip)

Boek nu een vakantie in Yucatan Mexico:

Yucatan Mexico
                                                                 Yucatan Mexico
Heb je een ervaring met Yucatan Mexico, bijvoorbeeld een positieve of misschien wel een negatieve dan kan je hieronder een berichtje achterlaten.

Bekijk hier de mooiste reizen naar Yucatan >>

Meer informatie over een bijzondere vakantie in Mexico:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *