Vakantieplaatsen Mexico

Vakantieplaatsen Mexico

Vakantieplaatsen MexicoJe wilt op vakantie naar Mexico (Vakantieplaatsen Mexico informatie), maar je hebt geen idee waar je heen moet. Wat is leuk, wat vind ik waar en wat zijn de beste plekjes? Mexico heeft veel te bieden. Naast zon, zee en strand zijn er onder andere ook nog de overblijfselen van de prachtige Maya cultuur. Er zijn veel bekende vakantieplaatsen in Mexico, hieronder worden er een aantal uitgebreider besproken. Tevens heb je de mogelijkheid om een vakantie te boeken. (Vakantieplaatsen Mexico tip)

Bekijk hier de beste vakanties in Mexico >>

Vakantieplaatsen Mexico:

  • Cancún

Een van de bekendste badplaatsen van Mexico is Cancún. Deze stad is gegroeid door en voor de toeristen. Er is een moderne boulevard met veel all-inclusive hotels, clubs en winkelcentra. Het mooie witte strand, de prachtige turkooizen zee en de verschillende koraalriffen maken Cancún een top bestemming om te zonnen, relaxen, snorkelen en duiken. In Cancún zelf zijn er niet echte bezienswaardigheden, maar je kunt vanuit de stad wel meerdere excursies boeken naar bijvoorbeeld Chichén Itzá of Tulum.

  • Playa del Carmen

Vakantieplaatsen MexicoWat vroeger een vissersdorpje was, is uitgegroeid tot een vakantieparadijs. Tegenwoordig staan er in Playa de Carmen grote hotels, leuke restaurants, barretjes en een winkelstraat van noord naar zuid. Ook loopt er voor de kust een prachtig koraalrif, waar je kunt snorkelen of mooie duiken kunt maken. Voor culturele activiteiten ben je in Playa del Carmen op de goede plek, de ruïnes van Xaman-Ha liggen verspreid over de hele stad. Vanuit Playa del Carmen kan je excursies boeken naar de cenotes, dit zijn mooie ondergrondse rivieren, waar je kunt snorkelen en veel verschillende soorten vissen kunt zien. (Vakantieplaatsen Mexico info)

  • Puerto Vallarta

Aan de westkust van Mexico ligt Puerto Vallarta. Door de stad heen loopt de rivier Rio Cuale, hierdoor wordt de stad in tweeën gesplitst. Langs de rivier zijn veel marktjes met etenswaren en souvenirs. Ook heeft Puerto Vallarta een levendige boulevard met winkels, restaurants en barretjes. In de baai van Banderas kan je dolfijnen, walvissen en manta’s zien. Excursies zijn hier natuurlijk ook te boeken, ga met een boot door de mangrove op zoek naar krokodillen of ga de zee op met een catamaran. (Vakantieplaatsen Mexico tip)

Bekijk hier mooie reizen naar Mexico >>

Meer informatie over vakanties in Mexico:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *