Vakantie Mexico Yucatan

Vakantie Mexico Yucatan

Vakantie in Mexico, Yucatán. Een fantastische plek om vakantie te vieren.

Vakantie Mexico YucatanAltijd al gedroomd van een reis naar Mexico? Ga op vakantie naar Yucatán. Dit schiereiland heeft veel te bieden en is geschikt voor iedereen. Of je er nu komt om te duiken of om de cultuur op te snuiven. Er zijn genoeg redenen om naar dit prachtige schiereiland te komen. Op deze pagina kom je meer te weten over een prachtige vakantie Mexico Yucatan en heb je de mogelijkheid om het actuele reisaanbod voor Yucatan te bekijken. (Vakantie Mexico Yucatan tip)

Bekijk hier de Yucatan vakanties in Mexico >>

Vakantie Mexico Yucatan:

Yucatán ligt in het zuidoosten van Mexico en grenst aan de Golf van Mexico en de Caribische Zee. Het eiland bestaat voornamelijk uit kalksteen. Hierdoor zijn er veel ondergrondse rivieren, de cenotes, aanwezig. Het eiland is vroeger bewoond geweest door de Maya’s. Hier zie je tegenwoordig nog veel resten van in de vorm van tempels en ruïnes. Ook zijn er op Yucatán nog prachtige stranden en voor de kust ligt nog het Cozumel eiland, het duikparadijs, met z’n prachtige onderwaterwereld. Hieronder worden een paar bezienswaardigheden uitgebreider besproken;

  • Cancún

Vakantie Mexico YucatanDe meest bekende badplaats van Yucatán is Cancún. Vroeger was dit een bloeiend vissersdorp, maar door de komst van de resorts en hotels is er nog maar weinig van over. Toch heeft Cancún prachtige stranden en is er volop te doen.

  • Playa del Carmen

Ook in Playa del Carmen staan veel resorts en hotels en is tegenwoordig een vakantieparadijs met mooie stranden, barretjes en clubs. Over de hele stad liggen de Xaman-Ha ruïnes verspreid. Daarnaast zijn er ook nog andere ruïnes en piramides te vinden. (Vakantie Mexico Yucatan informatie)

Boek nu een bijzondere vakantie in Mexico:

Vakantie Mexico Yucatan
                                                                 Vakantie Mexico Yucatan
Vakantie Mexico Yucatan
                                                                  Vakantie Mexico Yucatan
  • Chichén Itzá

Vakantie Mexico YucatanDe stad Chichén Itzá was een van de belangrijkste steden van de Maya. Er is hier veel van de Maya cultuur terug te vinden, onder andere de tempel van Kukulcan, met 365 treden. Aangezien het gebied zo groot is, word je aangeraden om een gids te huren.

  • Cobá

Een andere stad van de Maya was Cobá, waarschijnlijk de oudste Maya stad ter wereld. Wat hier zeker een bezoek waard is, zijn de ruïnes van de tempelpiramide Nohoch-Mul. (Vakantie Mexico Yucatan informatie)

Bekijk hier de Yucatan reizen in Mexico >>

Meer informatie over vakanties in Mexico:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *