Vakantie Mexico Maya tempels

Vakantie Mexico Maya tempels

Vakantie Mexico Maya tempelsGa je op vakantie naar Mexico? Dan wil je vast meer dan alleen de prachtige stranden van het land zien (Vakantie Mexico Maya tempels informatie). De Maya tempels mag je niet missen. De bekendste ruïne is de Chitzen Itza, die behoord tot één van de zeven wereldwonderen. Maar er zijn meerdere overblijfselen van de oude Maya cultuur te vinden verspreid door Mexico, die ook absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Op deze pagina kom je meer te weten over de Maya tempels en heb je de mogelijkheid om een prachtige vakantie naar de Maya tempels te boeken door middel van een vakantie. (Vakantie Mexico Maya tempels informatie)

Bekijk hier de vakanties in Mexico en Maya tempels >>

Vakantie Mexico Maya tempels:

Een aantal tempels die je zeker wilt bezoeken:

  • Maya stad Chitzen Itza
  • Tulum: Maya ruïne aan de kust
  • Maya tempel in de jungle: Palenque

Chitzen itza
De meest bekende Maya ruïne is Chitzen İtza, een eeuwen oude Maya stad. In de stad staat de piramide van Kukulcán (El Castillo), waar omheen meerdere kleinere ruïnes staan. Wat de piramide zo speciaal maakt is dat hij een bijzondere akoestiek heeft. Als je in je handen klapt kun je het weerkaatsende geluid horen. Als je de tempel gaat bezoeken, wordt aangeraden om voor 12.00 uur te gaan, om zo de drukte te ontlopen. (Vakantie Mexico Maya tempels informatie)

Vakantie Mexico Maya tempelsTulum
Tulum is een Maya stadje geleden aan de kust. Waar ooit een haven was is later de tempel op de rand van een klif gebouwd. Deze ruïne heeft een bijzondere ligging en uitstraling en ligt in de staat Quintana Roo. En als je behoefte hebt aan een verfrissende duik, van kan dit ook bij het strandje naast de tempel.

De vakantie of rondreis in Mexico boeken:

Vakantie Mexico Maya tempels
                                                                 Vakantie Mexico Maya tempels
Vakantie Mexico Maya tempels
                                                                  Vakantie Mexico Maya tempels

 

Palenque
In de jungle van Chiapas ligt het Maya stadje Palenque. Hier is er de mogelijkheid om de grote bouwwerken te beklimmen en je kunt een kijkje nemen in het bijhorende museum, om zo gedetailleerde afbeeldingen te bekijken. Ook de Maya stad Pelenque staat op de werelderfgoedlijst. Het is een mooie bijzondere plek, met een groene omgeving en prachtige watervallen, waar je ook zeker even moet gaan kijken tijdens een bezoek aan Palenque. (Vakantie Mexico Maya tempels informatie)

Bekijk hier de mooiste vakanties in Mexico >>

Meer informatie over vakanties in Mexico:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *