Vakantie Mexico klimaat

Vakantie Mexico klimaat

Vakantie Mexico klimaatHet klimaat is een belangrijke factor bij het boeken van een vakantie. De meeste vakantiegangers uit Europa reizen naar de Mexicaanse Yucatan waar het klimaat het hele jaar door erg aangenaam is (Vakantie Mexico klimaat informatie). Maar Mexico is een groot land met grote verschillen en is onderhevig aan verschillende invloeden uit de natuur. Zo zijn er de passatwinden, de bergen, de grote landmassa ten noorden van het land en de tropische wateren in het zuiden. Dit zorgt voor enorm veel variatie in temperatuur en luchtvochtigheid. Het land kan opgedeeld worden in drie belangrijke regio’s. (Vakantie Mexico klimaat informatie)

Bekijk hier de vakanties in Mexico en reizen >>

  • De kustzijde aan de Pacific
  • Het bergachtige binnenland
  • Het Caraïbische Yucatan

De westkust ligt aan de Pacific en is onderhevig aan de koude wind uit het noorden. Dit zorgt voor koudere temperaturen en relatief weinig regen. Deze wind garandeert uitstekende surf omstandigheden in deze regio. De kuststrook van de Pacific is van de United States tot Panama erg populair bij surfers.

Vakantie Mexico klimaat, meer informatie:

Vakantie Mexico klimaatHet binnenland van Mexico is bergachtig. Hoe hoger je klimt, hoe kouder het wordt. Je voelt hier een groot verschil tussen zomer en winter, dag en nacht. Het noorden van Mexico is woestijnachtig met uitersten in temperatuur. Ook op de plateaus kan het in de winter vriezen. In de zomer stijgt de temperatuur dan weer tot een tropische hitte. (Vakantie Mexico klimaat informatie)

De vakantie of rondreis in Mexico boeken:

Vakantie Mexico klimaat
                                                                 Vakantie Mexico klimaat
Vakantie Mexico klimaat
                                                                  Vakantie Mexico klimaat

 

De meest bezochte regio in Mexico is zonder twijfel de Yucatan Peninsula. Deze landmassa is afgeschermd van de koude wind uit het westen door de bergen. De warme Caraïbische wateren zorgen voor een aanvoer van warme lucht. Temperaturen zijn het hele jaar door aangenaam en het klimaat is een typisch tropisch klimaat met een regenseizoen in de zomer. Tropische stormen komen voornamelijk voor van augustus tot oktober. Voor het hele land valt het regenseizoen in de zomer. Tijdens de rest van het jaar valt er betrekkelijk weinig regen in de meeste regio’s.

Bekijk hier de prachtige vakanties in Mexico >>

Heel veel plezier met het boeken van een geweldige reis naar Mexico!

Meer informatie over vakanties in Mexico en rondreizen:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *