Vakantie Mexico Holbox

Vakantie Mexico Holbox

Vakantie Mexico HolboxIsla Holbox is een eiland, gelegen aan de kust van Mexico, globaal een 100 kilometer ten noorden van de bekende badplaats Cancun in de provincie Yucatan. Het eiland heeft ongeveer 1500 vaste bewoners en is vooral bekend als een toeristische bestemming. het eiland is bijna 42 kilometer lang en 1,5 kilometer breed. Holbox kent een gemiddelde minimumtemperatuur van 17 graden in de winter tot 23 graden in de zomer en gemiddelde maximumtemperaturen van 28 graden in de winter tot 34 graden in de zomer. Tussen juni en december kan het regelmatig regen, vaak in de vorm van korte en hevige buien. Lees hieronder meer informatie over een vakantie Mexico Holbox.

Bekijk hier de Holbox vakanties in Mexico >>

Vakantie Mexico Holbox:

Vakantie Mexico HolboxHet gebied tussen het eiland en het vasteland is een lagune waar veel vogels verblijven. Vooral flamingo’s en pelikanen komen in grote getallen voor. Vanaf “Isla Pájaros”, een klein eilandje tussen de mangrove zijn ze uitstekend te bezichtigen. Vanaf het eiland worden er zeevis excursies georganiseerd. Ook is er de walvishaai die rond de wateren voorkomt en waarmee tussen juni en september gezwommen kan worden. De mangrove en lagunes kunnen door middel van een kajak worden bezocht. Hou tijdens het bezoek rekening met muggen en zorg met name na zonsondergang voor een goede bescherming.

Het actuele reisaanbod voor Mexico:

Vakantie Mexico Holbox
                                                                 Vakantie Mexico Holbox
Vakantie Mexico Holbox
                                                                  Vakantie Mexico Holbox

Vakantie Mexico Holbox

Het toerisme op Holbox is met name bedoeld voor de liefhebbers van ongerepte natuur, de zee en rust. het starnd loopt heel langzaam over in het azuurblauwe water. Er zijn zowel losse bungalows aan zee te huur als ook een verblijf op basis van all exclusieve. Het eiland heeft maar 1 dorpje en beperkte voorzieningen voor toeristen. Holbox bereik je via het vasteland met een boot of via Cancún en Playa del Carmen met een klein vliegtuigje. Op het eiland rijden bijna geen auto’s en wordt het vervoer voornamelijk gedaan met brommers en golfkarretjes. Vanuit Nederland worden er complete vakantiereizen naar Holbox aangeboden.

Bekijk hier de mooie Holbox Mexico reizen >>

Veel plezier met het uitzoeken van een geweldige reis naar Mexico Holbox.

Meer informatie over vakanties in Mexico:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *