Vakantie Mexico duiken

Vakantie Mexico duiken

Duiken op vakantie in Mexico? Een unieke ervaring!

Vakantie Mexico duikenDuikbrevet op zak en altijd al eens willen duiken in een ver land, waarom niet in Mexico (Vakantie Mexico duiken informatie). Mexico heeft op duikgebied heel veel te bieden en tussen de duiken door natuurlijk ook boven water. Het onderwater leven is er fantastisch. Er is koraal in alle kleuren aanwezig en heel veel verschillende soorten tropische vissen, roggen, haaien, schildpadden en als je geluk hebt zelfs walvishaaien. Hieronder lees je meer informatie over vakanties in Mexico en het duiken in Mexico. (Vakantie Mexico duiken informatie)

Bekijk hier de vakanties in Mexico voor dit jaar >>

Vakantie Mexico duiken:

De duiken worden vooral gemaakt rond Playa del Carmen en het eiland Cozumel. Of in een van de grotten die er in Yucatán te vinden zijn.

  • Cozumel Mexico.

Vakantie Mexico duikenDit eiland is een duikparadijs. Het hele eiland wordt bijna omringd door koraalriffen. Met het prachtige onderwaterleven en het heldere water, waardoor het zicht onder water kan oplopen tot 75 meter, staat deze bestemming wel op veel duikers hun lijstje. Cozumel is zeer divers op duikgebied. Er zijn tunnels, grotten, diepe riffen en stroming te vinden. Bij Palancar Reef in het zuiden van Cozumel zijn steile wanden en plateaus te vinden. Hier vind je vaak schildpadden en roggen. En Chankanaab Park, een van de populairste plekken, is een paradijs met veel vissen en soms zelfs dolfijnen. Deze plek staat in verbinding met de lagune, waar veel vissoorten, koraalbomen en –heuvels voorkomen.

  • Yucatán Mexico.

Als je in Mexico bent, kan je niet vertrekken, voordat je een grotduik hebt gemaakt op Yucatán. Dit prachtige natuurspektakel is dan ook een van de redenen dat duikers naar Mexico komen. Er zijn twee soorten grotten; grotten die volledig donker zijn en grotten waar nog wat daglicht naar binnen komt. De volledig donkere grotten zijn alleen voor de ervaren duikers en het is altijd aan geraden om onder begeleiding te gaan grot duiken. (Vakantie Mexico duiken informatie)

  • Walvishaaien in Mexico.

Het is ook mogelijk om in Mexico met walvishaaien te duiken. Walvishaaien zoeken naar plekken waar veel plankton is. In Mexico ligt het seizoen om walvishaaien te spotten tussen mei en september.

Bekijk hier de reizen naar Mexico en vakanties >>

Meer informatie over vakanties in Mexico:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *