Vakantie Mexico bezienswaardigheden

Vakantie Mexico bezienswaardigheden

Vakantie Mexico bezienswaardighedenHighlights van Mexico, ze zijn eindeloos! Tijdens je vakantie in Mexico kom je waarschijnlijk tijd te kort….Dit grootste Spaans sprekende land ter wereld beschikt namelijk naast bruisende badplaatsen ook over een zeer oude cultuur met talloze interessante bezienswaardigheden en een ongelooflijk fascinerende natuur (Vakantie Mexico bezienswaardigheden informatie). Laat je hart veroveren door dit prachtige, veelzijdige land! Voor strandliefhebbers zijn er talloze uitgestrekte stranden met veel voorzieningen. De mooiste stranden, gelegen aan de Caribische Zee, vindt je op het schiereiland Yucatan. Vooral de volgende badplaatsen zijn daarbij zeer populair. Bekijk hieronder meer informatie over de vakantie Mexico bezienswaardigheden.

Bekijk hier de bezienswaardigheden en vakanties >>

Vakantie Mexico bezienswaardigheden:

 • Playa del Carmen
  Vakantie Mexico bezienswaardighedenVan oudsher is dit een traditioneel vissersdorp wat langzaam uitgegroeid is tot een populaire toeristische bestemming. Echter je proeft er nog steeds de authentieke Mexicaanse sfeer. Het prachtige, witte strand is echter ongetwijfeld de de grootste attractie van deze badplaats. Aan de zuidkant van Playa del
  Carmen ligt, in de wijk Playacar, een uitgestrekt palmenstrand. Tevens vindt je in deze wijk luxueuze hotels en een 18 holes golfbaan. ‘s Avonds is de Quinta Avenida “the place to be”. Winkels en horeca wisselen elkaar hier af en er is altijd wel wat te beleven in de vorm van muziekoptredens of kunstenaars die hun werk aanbieden. Binnen het uitgaansleven is vooral de “all inclusive” discotheek Coco Bongo zeer populair. Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het winkelcentrum Paseo del Carmen. Verder heeft Playa del Carmen een zeer gunstige locatie ten opzichte van veel bezienswaardigheden.
 • Cancun
  Deze stad is de grootste toeristische bestemming van Mexico en kent geen Mexicaans karakter meer. Rondom de lagune ten zuiden van de stad heeft zich een langgerekte badplaats ontwikkeld met een aaneenschakeling van enorm luxe hotels, talloze restaurants, uitgaansgelegenheden en diverse grote winkelcentra. Vrijwel alle hotels liggen direct aan paradijselijke stranden. Binnen een straal van 100 kilometer vindt je verder talloze interessante bezienswaardigheden. (Vakantie Mexico bezienswaardigheden informatie)
 • Cozumel
  Dit eiland ligt 19 kilometer uit de kust ter hoogte van Playa del Carmen en is per boot vanuit deze badplaats bereikbaar. Cozumel is zowel bij watersporters als strandaanbidders zeer populair. De kust van dit eiland bestaat uit zeer fraaie baaien met zandstranden en rotsstranden. Voor de kust liggen talloze indrukwekkende koraalriffen. Aan de westkust vindt je de meeste hotels en uitgaans gelegenheden. Het binnenland bestaat uit een dichtbegroeid regenwoud met een keur aan tropische dieren en planten.

Boek nu een vakantie of rondreis in Mexico:

Vakantie Mexico bezienswaardigheden
                                                                 Vakantie Mexico bezienswaardigheden
Vakantie Mexico bezienswaardigheden
                                                                  Vakantie Mexico bezienswaardigheden

 

De overige stranden bevinden zich bij de badplaatsen Puerto Vallarta en Acapulco aan de Atlantische Oceaan.

 • Puerto Vallarta
  Vakantie Mexico bezienswaardighedenOok Puerto Vallarta is bekend vanwege de prachtige onderwaterwereld. Met een beetje geluk kun je hier voor de kust zelfs dolfijnen en walvissen spotten. Tevens is deze badplaats één van de beste surfspots ter wereld. Het mooie
  oude centrum ademt een gezellige sfeer met een lange strandboulevard, smalle winkelstraatjes en een dagelijkse markt. Het beste strand, Playa de las Animas is alleen per boot bereikbaar. Deze badplaats is ooit uitgeroepen tot vriendelijkste stad ter wereld en nog steeds voel je je hier als toerist nog echt welkom. (Vakantie Mexico bezienswaardigheden informatie)
 • Acapulco
  Deze badplaats was ooit het domein van veel beroemdheden. Thans wordt
  Acapulco vooral bezocht door toeristen afkomstig van grote cruiseschepen die voor de kust aanmeren. De badplaats beschikt over prachtige goudgele stranden en diverse uitgaansgelegenheden maar is ook bij uitstek een gezinsbestemming.

Cultuurminnaars zullen hun hart eveneens ophalen in Mexico. De rijke Maya cultuur stamt uit een zeer ver verleden en biedt ook vandaag de dag nog talloze bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er ook moderne bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn.

 • Teotihuacan
  Hier vindt je de hoogste Maya tempels ter wereld. De 2 piramides die voor de zon en de maan staan, zijn enorm indrukwekkend.
 • Chichen Itza
  Dit is het best bewaarde piramidecomplex van Mexico en wordt dan ook door
  zeer veel toeristen bezocht. Waarschijnlijk is deze nederzetting tussen 600 en
  900 na Christus door de Maya’s gesticht.
 • Tulum
  Vakantie Mexico bezienswaardighedenDe overblijfselen van deze Maya tempels liggen direct aan zee en zijn daarmee
  zeer fotogeniek. ‘s Avonds kun je hier in een kleine sfeervolle strandbar dansen.
 • Palenque
  Hier kun je de ruines van tempels en paleizen bewonderen van een machtige junglestad gebouwd door de Maya’s.
 • Merida
  Een authentiek Mexicaanse plaats met in de directe omgeving de indrukwekkende Maya tempels van Uxmal.
 • Mexico City
  De immens drukke hoofdstad van het land beschikt over zeer veel bezienswaardig- heden waaronder diverse musea, een kathedraal, parken en een prachtig plein met resten van een belangrijke tempelpiramide van de Azteken.

Daarnaast is Mexico ook zeer zeker een eldorado voor natuurliefhebbers. Letterlijke en figuurlijke hoogtepunen zijn:

 • Vakantie Mexico bezienswaardighedenEl Pico de Orizaba
  Dit is de hoogste berg van Mexico. Deze vulkanische berg meet 5636 meter en
  de krater is geheel bedekt met sneeuw. Op 4200 meter ligt het het Piedra Grande Hut Base Camp waar je kunt verblijven.
 • De vulkaan Popocatépeti
  Deze nog actieve vulkaan met een hoogte van 5426 meter ligt ten zuidoosten van Mexico City. De vulkaan is goed te beklimmen doordat het grootste deel van de klim over fijn vulkaanas gaat. De as is ‘s ochtends vroeg het best begaanbaar en het verdient dan ook aanbeveling om de klim om 03.00 ‘s nachts aan te vangen. (Vakantie Mexico bezienswaardigheden informatie)
 • Copper Canyon
  In het noordwesten van Mexico kun je, per trein, het grootste canyon gebied ter
  wereld bezichtigen.

De zeer vriendelijke gastvrije bevolking en de heerlijke keuken maken tot slot je verblijf in Mexico onvergetelijk!

Bekijk hier de vakanties in Mexico en reistips >>

Meer informatie over Mexico, vakanties en rondreizen:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *