Vakantie Mexico Belize

Vakantie Mexico Belize

Vakantie Mexico BelizeTijdens je vakantie genieten van twee mooie landen? Kies dan eens voor een vakantie naar Mexico en Belize. Met een bezoek aan deze twee aangrenzende landen heb een unieke vakantie aan de Caraïbische Zee. Zon, zee, strand en tal van bezienswaardigheden. De ideale ingrediënten voor je vakantie. Lees hieronder meer informatie over een prachtige vakantie Mexico Belize. (Vakantie Mexico Belize informatie)

Bekijk hier de vakanties Mexico Belize >>

Vakantie Mexico Belize boeken:

Vakantie Mexico BelizeBij een gecombineerde reis naar Mexico en Belize bezoek je het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Yucatan heeft naast de vele stranden, tal van bezienswaardigheden. Er zijn verschillende oude Maya complexen te vinden. Chitzen Itza was een van de belangrijkste Maya steden. Coba is een van de oudste Maya steden en heeft ruïnes langs twee meren. Een andere bekende plaats is Uxmal, waar onder andere de piramide van de tovenaar staat. (Vakantie Mexico Belize informatie)

Vakanties Mexico Belize:

Vakantie Mexico Belize
                                                                 Vakantie Mexico Belize
Bij de archeologische site Xelha zijn schatten uit de Maya cultuur te bezichten. De nabij gelegen stad Tulum is een oude Maya-stad die op een 12 meter hoge klif aan

Vakantie Mexico Belizede Caraïbische Zee ligt. De badplaats Cancun heeft prachtige stranden. Het eiland Cozumel is vooral bekend om zijn prachtige koraalriffen. (Vakantie Mexico Belize informatie)

De grens tussen Mexico en Belize wordt grotendeels gevormd door de Rio Hondo. Belize heeft eveneens veel overblijfselen uit de Maya Cultuur. Zo is er de Actun Tunichil Muknal grot. Een grot waarin keramiek en skeletten bewaard zijn gebleven. Ook vind je er de Maya stad El Caracol. Het bekendste Maya complex in Belize is Xunantunich, dicht bij de grens met Guatamala.

Bekijk hier de Belize Mexico reizen >>

Verder staat Belize bekend om zijn prachtige onderwaterwereld met haar riffen. De mooiste zijn:

  • Great Blue Hole (aan het Lighthouse Rif).
  • Glovers Reef Atol.
  • Caye Caulker.

Voertaal in Mexico en Belize.
In Mexico wordt overwegend Spaans gesproken. Daarnaast spreekt zo’n tien procent van de bevolking een indiaanse taal. In Belize is de officiële taal Engels. Daarnaast worden er naast Spaans ook een aantal indiaanse talen gesproken.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *