Mexico klimaat

Mexico klimaat

Mexico klimaatWilt u de kou en de regen in Nederland tijdelijk verruilen voor een warmer en zonniger klimaat? Boek dan eens een reisje naar zonnig Mexico. Het ideale land om te genieten van wat extra warmte en zonuren. Zeker in onze winter, is het goed toeven in Mexico. Op deze pagina kom je meer te weten over het klimaat van Mexico, de beste reistijd en heb je de mogelijkheid om een mooie vakantie te boeken naar Mexico, bijvoorbeeld een rondreis of een mooie all inclusive reis indien gewenst. (Mexico klimaat informatie)

Bekijk hieronder de vakanties en rondreizen voor Mexico:

Mexico klimaat
                                                                 Mexico klimaat
Mexico klimaat
                                                                 Mexico klimaat
Enkele weetjes over het klimaat en de reistijd van Mexico:
  • De gemiddelde temperatuur in Mexico: 26°C.
  • Het regenseizoen in Mexico: juni tot oktober.
  • De beste reistijd naar Mexico: oktober tot mei.

Klimaat en beste reistijd Mexico

Mexico is een groot land en kent daarom binnen de landsgrenzen verschillende klimaten. De klimaten die in Mexico voorkomen zijn onder te verdelen in de volgende soorten:

  • Tropisch klimaat.
  • Woestijn- en steppeklimaat.
  • Zee-, mediterraan en landklimaat.

Mexico klimaatDe woestijn- en steppeklimaten vindt u vooral in het noorden van het land. Enkele uitzonderingen daarop liggen voornamelijk aan de westelijke kust. Het zuiden heeft vooral een tropisch klimaat. (Mexico klimaat informatie)

Kiest u voor een reis naar Mexico vanwege het aangename klimaat, dan is de beste reistijd van oktober tot mei. Populaire bestemmingen aan de westkust zijn onder andere Los Cabos en Puerto Vallarta. In de winter is de kans op regen klein, en is de luchtvochtigheid lager dan in de zomer. Dit maakt het klimaat erg aangenaam in deze maanden. (Mexico klimaat informatie)

Een andere populaire bestemming is het schiereiland Yucatan. Dit schiereiland heeft een tropisch klimaat, eveneens met weinig neerslag in de winter. Op Yucatan kunnen in de periode juni tot november orkanen voorkomen. Wilt u het orkaanseizoen vermijden, dan kunt u het schiereiland het beste tussen november en mei bezoeken.

Mexico klimaat, meer informatie:

Mexico klimaatWat heeft Mexico te bieden?

Naast aangename temperaturen en een groot aantal zonuren, heeft Mexico een heerlijke, gevarieerde keuken. Daarnaast is er voldoende te zien. Denk eens aan de indrukwekkende tempels en piramides. Overblijfselen die ons herinneren aan de oude beschavingen die het land eens bevolkten. Daarnaast is er de kleurrijke klederdracht die veel inwoners nog steeds dragen. Op terrassen kunt u genieten van een hapje of een drankje terwijl u luistert naar de typisch Mexicaanse mariachi bandjes. (Mexico klimaat informatie)

Wilt u meer informatie te weten komen over de beste reistijd voor Mexico? Ga dan naar: http://bestereistijd.net/beste-reistijd-mexico/

Meer informatie over Mexico:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *