Mexico kaart

Mexico kaart

Mexico kaartAls je de kaart van Mexico bekijkt, valt meteen op hoe groot het land is. Door de grote oppervlakte en de ligging, heeft Mexico een grote verscheidenheid in landschappen en in klimaatzones. Alleen daarom al is het land een bezoekje waard. (Mexico kaart informatie)

Op deze pagina kom je meer te weten over de kaart van Mexico, weet je precies waar Mexico ligt en heeft u de mogelijkheid om een mooie reis naar Mexico te maken door een vakantie te boeken. (Mexico kaart informatie)

Bekijk hieronder de vakanties en rondreizen voor Mexico:

Mexico kaart
                                                                 Mexico kaart
Mexico kaart
                                                                 Mexico kaart

Mexico kaart:

Mexico heeft de vorm van een driehoek. Het brede deel, dat grenst aan de Verenigde Staten, is ongeveer tweeduizend kilometer breed. Het smalste deel in het zuiden is daarentegen maar tweehonderdtwintig kilometer breed. Het land is meer dan drieduizend kilometer lang en heeft daarmee een oppervlakte van 1.958.201 vierkante kilometer. Opvallend zijn de schiereilanden Yucatan, in het zuidoosten, en Neder-Californië, in het noordwesten op.

Mexico grenst in het noorden aan de Verenigde Staten. De grens wordt deels gevormd door twee riveren: de Rio Grande en een stukje van de Rio Colorado. Het overige deel van de noordelijke grens bestaat uit rechte lijnen. In het zuiden grenst Mexico aan Guatamala en Belize. De grens met Guatamala volgt een stukje de Rio Suchiate en de Rio Usumacinta, maar bestaat voor het merendeel uit rechte lijnen. De grens met Belize wordt gevormd door de Rio Hondo. In het oosten grenst Mexico aan de Caraïbische Zee en de Golf van Mexico. Beiden maken deel uit van de Atlantische Oceaan. In het westen grenst Mexico aan de Stille Oceaan. (Mexico kaart informatie)

Mexico kaartLandschap en klimaat van Mexico:

Door de grote oppervlakte van het land en door de ligging, heeft Mexico verschillende klimaatzones. In het noorden bestaat het land vooral uit woestijn, in het zuiden heerst een tropisch klimaat. De verschillende klimaatzones zorgen voor een unieke flora en fauna in het land. Omdat het land zowel in het oosten als in het westen aan de oceaan grenst, heeft het veel mooie stranden. Dit, in combinatie met het zonnige en droge weer in de wintermaanden, maakt Mexico tot een populaire zonbestemming. (Mexico kaart informatie)

Meer informatie over vakanties in Mexico:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *