Mexico informatie

Mexico informatie

Informatie over Mexico

Mexico informatieMexico ligt in Noord-Amerika en grenst aan de Verenigde Staten, Belize en Guatemala. In het westen grenst de Grote Oceaan en in het oosten grenst de Golf van Mexico aan Mexico. Ook behoren er een aantal eilanden bij Mexico. De bekendste is het schiereiland Yucatán. Het bestaat uit 31 staten en een federaal district. Dit district heet Mexico Stad. Hieronder leest u meer informatie over Mexico, reistips en prachtige plekken om te bezoeken. (Mexico informatie)

>> Bekijk hier meer informatie over Mexico!

Mexico informatie:

Over het algemeen is Mexico bergachtig. Zo´n 80% van het land is bedekt met bergen. Ook zijn er vulkanen op Mexico, waarvan sommige nog steeds actief zijn. De Popocatépetl, die 5452 meter hoog is, dit is wel de bekendste vulkaan op Mexico. Naast alle bergen heeft Mexico ook een lange kustlijn met lagunes en moerassen. (Mexico informatie)

  • Yucatán Mexico.

Mexico informatieOp het schiereiland Yucatán vind je de beroemde Maya cultuur met tempels, ruïnes en veel andere bezienswaardigheden. Ook heeft dit eiland prachtige stranden in Cozumel, Playa de Carmen en Cancún, die een bezoekje waard zijn. In de hoofdstad Mérida zijn mooie parken en leuke markten aanwezig. (Mexico informatie)

  • Mexico Stad.

In de hoofdstad van Mexico zijn veel historische bezienswaardigheden te vinden. In het historische deel van de stad bevindt zich een bijzonder plein, het plein van de grondwet ´Plaza de la Constitución´. Aan dit plein zijn een aantal andere bezienswaardigheden te vinden, zoals een kathedraal, museum en het Nationaal Mexico informatiepaleis. Verder zijn er ook resten te vinden van een tempelpiramide van de Azteken. Het is niet zo dat alleen rondom het plein bezienswaardigheden zijn. In de hele stad kan je de cultuur van Mexico opsnuiven in bijvoorbeeld de vele musea. (Mexico informatie)

  • Acapulco Mexico.

Deze zeer bekende badplaats was vroeger een doorvoerplaats naar landen in Azië. Nu is het voornamelijk voor toeristen met resort en hotel. Daarbuiten is er veel armoede te vinden. Wat heel erg bekend is in Acapulco, is het cliffduiken. Van zo´n 40 meter hoogte de zee in duiken. Ook zijn er andere watersporten aanwezig en is er voldoende nachtleven. (Mexico informatie)

>> Bekijk de informatie over Mexico hier!

Meer informatie over rondreizen en vakanties in Mexico:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *