Mexico feestdagen

Mexico feestdagen

Mexico feestdagenOp zoek naar de precieze feestdagen van Mexico? Ze hebber er nogal een paar die zeer memorabel en kenmerkend zijn te noemen. Het grootste Spaanstalige land ter wereld kent veel diverse feestdagen naast het wereldbekende Kerstmis en Nieuwjaarsdag. Zo zijn er gemiddeld maar liefst vier feestdagen per maand in Mexico. Op deze pagina komt u meer te weten over de feestdagen in Mexico en heeft u de mogelijkheid om een mooie vakantie te boeken naar Mexico. (Mexico feestdagen informatie)

>> Bekijk de vakanties in Mexico hier!

Mexico feestdagen:

Hieronder zijn de grootste nationale feesten gesommeerd:

 • Cinco de Mayo – 5 mei
  Dit feest wordt als de naam al aangeeft op 5 mei gevierd in Mexico en de Verenigde Staten. Het gaat terug naar 5 mei 1862, de dag waarop Mexico het Franse leger versloeg bij Puebla. Het wordt daarnaast ook in de Verenigde Staten steeds populairder, met name Texas. (Mexico feestdagen informatie)
 • Nuestra Señora de Guadalupe (onze lieve vrouw van Guadalupe) – 12 december
  Deze feestdag is gewijd aan de verschijning van Maria waargenomen door Mexico feestdagenJuan Diego Cuauhtiataotzin. Pelgrims lopen die dag in kleding die verwijst naar de kledij van Juan Diego. Het is dan de gehele dag feest in Mexico met muziek en vuurwerk. De maagd is een belangrijk religieus icoon voor erg katholieke land. (Mexico feestdagen informatie)
 • Día de Muertos (Dag van de doden/Allerheiligen) – 1 en 2 november
  De dag van de dogen is één van de meest kenmerkende feesten van Mexico. Hoewel het vrij somber klinkt is het echter een spectaculair en aandoenlijk feest. Het is de dag waarop de gestorven voorouders de kans krijgen de huizen en families die ze hebben achter gelaten te bezoeken. Dit gaat gepaard met uitbundige parades, festivals en het uitdelen van cadeautjes.
 • Día de Benito Juárez – 21 maart
  De geboortedag van Benite Juarez
 • Día de la Revolución – Derde maandag van november
  De verjaardag van Mexicaanse Revolutie in 1910.
 • Constitution of Mexico – Eerste maandag van Februari
  Nationale dag van de grondwet
 • Expropiación Petrolera – 18 maart
  Onteigening van de Aardolie (Mexico feestdagen informatie)

Wanneer je van plan bent om een mooie vakantie of rondreis in Mexico te boeken dan kan je hieronder het reisaanbod terugvinden. Door op één van de buttons te klikken kan je direct het aanbod bekijken.

Vakanties en rondreizen Mexico in 2016:

Mexico feestdagen
                                                                 Mexico feestdagen
Mexico feestdagen
                                                                 Mexico feestdagen

>> Bekijk de Mexico reizen en aanbiedingen!

Meer informatie over vakanties in Mexico:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *