Mexico duiken

Mexico duiken

Mexico duiken

Mexico duiken, alle informatie!

Mexico is een van de mooiste duikbestemmingen ter wereld. Met een rijke en prachtige onderwaterwereld vol koraalriffen en veel verschillende soorten tropische vissen. Niet alleen de onderwaterwereld is indrukwekkend, maar ook de duikstekken, zoals duiken in de cenotes of natuurpark Xel-Ha. (Mexico duiken tip)

Hieronder lees je meer informatie over het duiken in Mexico en heb je de mogelijkheid om een prachtige vakantie te boeken in Mexico. (Mexico duiken informatie)

>> Bekijk hier de vakanties voor Mexico!

Mexico duiken:

  • Cenotes

Op het schiereiland Yucatán bevinden zich veel grotten. Het is een zeer bijzondere belevenis om hier te duiken. Het mooie lichtinval geeft een speciale sfeer tijdens de duik en door het heldere water kan je echt helmaal genieten van al het moois onder water, zoals stalactieten en stalagmieten. Dit zorgt ervoor dat dit een unieke ervaring wordt. (Mexico duiken informatie)

  • Natuurpark Xel-Ha

Het park is gemaakt rondom een inham en lagune. Hier komt zout water uit de zee en zoet water uit de cenotes samen. Deze plek is populair om het zwemmen met dolfijnen. Het is wel erg toeristisch en dat zorgt voor veel drukte. Als het niet te druk is, heb je alle ruimte om te genieten van de schitterende onderwaterwereld. (Mexico duiken informatie)

  • Barracuda Rif

Mexico duikenIn het noorden van Cozumel bevindt zich het Barracuda Rif. Deze duikstek is alleen geschikt voor ervaren duikers, omdat je hier te maken hebt met een extreem sterke stroming. Het rif bestaat uit een aantal inhammen en worden door de vissen als schuilplaats gebruikt. (Mexico duiken informatie)

  • Sabalos Rif

Deze duikstek lijkt erg op het Barracuda Rif alleen het koraal is hier mooier. En het leuke aan deze stek is dat er holen zijn waar je doorheen kunt zwemmen. Je vindt er veel trompetvissen en keizervissen. Ook zijn er vaak enorme scholen snappers te vinden, die erg indrukwekkend kan zijn. (Mexico duiken informatie)

  • Wrakduiken op Mama Viña

Dit schip is in 1997 speciaal voor duikers tot zinken gebracht en ligt op ongeveer 28 meter diepte. Het schip is nog altijd intact en is begroeid met koraal. Ook vuurkoraal is er aanwezig, dus wees voorzichtig. (Mexico duiken informatie)

>> Bekijk hier de bijzondere Mexico vakanties!

De beste reistijd voor Mexico te weten komen? Ga dan naar: http://bestereistijd.net/beste-reistijd-mexico/

Meer informatie over vakanties in Mexico:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *