Mexico boeken

Mexico boeken

Boeken over Mexico kopen? Kom hier alles te weten over Mexico boeken en een reis boeken naar Mexico.

Mexico boekenBoeken over Mexico. Ze zijn er in alle soorten, maten en invalshoeken. Zonder compleet te zijn kunnen onderstaande boeken je meer over het land te weten laten komen. Alle bekende uitgeverijen van reisboeken zoals ‘Lonely Planet’, ‘Dominicus’ en de ‘Rough Guide’ hebben een editie over Mexico. De Engelstalige gidsen van ‘Moon Handbooks’ zijn een serie waarin bepaalde streken specifiek worden beschreven. (Mexico boeken informatie)

>> Boek hier een vakantie naar Mexico!

Mexico boeken:

Reisverhalen over Mexico voeren je mee naar het land en laten je thuis al van bijzondere aspecten van het Mexicaanse leven genieten. Enkele aanraders zijn;

  • Mexico boeken‘¡Viva Mexico!’ van Inez van Dullemen. Hierin beschrijft ze twee reizen aan Mexico in 1985 en 1986, voor en na de aardbeving met een kracht van 8.1 die met name de hoofdstad Mexico Stad zwaar trof.
  • ‘Hier komen alleen slechte vrouwen’ van Maartje Duin. Een rondreis over het leven, de vreugde maar ook armoede en machismo in het leven van de Mexicanen.
  • Raoul de Haan portretteert in ‘De weg van het blad’ zijn rondreis door Yucatán en Chiapas met rugzak, en zijn kennismaking met de Mayacultuur.

Vakanties en rondreizen in Mexico boeken:

Mexico boeken
                                                                 Mexico boeken
Mexico boeken
                                                                 Mexico boeken

 

De Mexicaanse ziel laat zich vangen door Mexicaanse schrijvers (Mexico boeken informatie). De bekendste schrijvers en hun beste boeken zijn;

  • Mexico boekenDe in 1998 overleden schrijver Octavio Paz, winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur in 1990. Hij is niet alleen de bekendste Mexicaanse maar ook tot een van de meest invloedrijke Spaanstalige auteurs. Bekend zijn ‘Het labyrint der eenzaamheid’ en ‘De kinderen van het slijk’. (Mexico boeken informatie)
  • Carlos Fuentes met ‘De dood van Artemio Cruz’, ‘De Jaren met Laura Díaz’ en ‘De kop van de Hydra’.
  • De in Frankrijk geboren maar in Mexico getogen Elena Poniatowska. ‘La noche de Tlatelolco’ verhaalt over het Bloedbad van Tlatelolco in 1968. (Mexico boeken informatie)

>> Bekijk hier de informatie over Mexico reizen!

Het huidige Mexico kan niet los worden gezien van de oorspronkelijke inwoners de Maya’s het boek ‘Terugblik op een Wereldtijdperk’ door Sebastiaan Roeling beschrijft deze cultuur van alle kanten in een overzichtelijke volgorde. (Mexico boeken informatie)

Meer informatie over vakanties in Mexico en over Mexico zelf:

 

One thought on “Mexico boeken

  1. Annedien Plantenga says:

    Ik zou ook als leestip toevoegen het recente boek van Marieke Mooijen “Zingen, niet huilen”, een superleuk inkijkje in de charme en kleurrijkheid van Mexico!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *