Mexico beste reistijd

Mexico beste reistijd!

Mexico beste reistijdMexico heeft door de ligging en grootte van het land te maken met maar liefst drie klimaatzones. Het zijn tropische, woestijn/steppe, en tropische klimaten. Dit heeft invloed op de beste reistijd voor Mexico (Mexico beste reistijd informatie). Op deze pagina kom je meer te weten over de beste reistijd voor Mexico en heb je de mogelijkheid om een mooie reis naar Mexico te boeken.

Wanneer je en unieke ervaring hebt gehad met Mexico dan kan je je ervaring delen met anderen door hieronder het formulier in te vullen. (Mexico beste reistijd informatie)

>> Bekijk hier Mexico reizen en vakanties!

Mexico beste reistijd:

De kenmerken van deze klimaten zijn;

  • Mexico kent een mediterrane klimaat in de kustgebieden, maar ook ten noorden van het land.
  • In het centrale deel Mexico vindt je een combinatie van verschillende landklimaten maar ook een kouder gebied wat een steppeklimaat heeft
  • In het zuiden van Mexico zijn er drie soorten tropische klimaten. het savanneklimaat komt het meeste voor, gevolgd door een moessonklimaat en zelfs gebieden met een tropisch regenwoud.

Vakanties en de beste reistijden voor Mexico:

Mexico beste reistijd
                                                                 Mexico beste reistijd
Mexico beste reistijd
                                                                  Mexico beste reistijd

Mexico beste reistijd

Mexico kan getroffen worden door orkanen. Het zogenaamde orkaanseizoen valt tussen juni en november. Met name de provincie Yucatan, met de toeristenplaatsen Canncun en Playa del Carmen ligt in een gebied waar orkanen regelmatig, maar zeker niet ieder jaar, over kunnen trekken. Dit is ook de periode van het regenseizoen die zich vooral laat zien in de vorm van korte maar zeer hevige buien. Het is dan vaak warm en vochtig. Na de buien is het vaak weer droog en aangenaam weer. De meest droge streken van het land hebben echter weer gebieden waar bijna geen regen zal vallen zoals in de woestijn van Altar. (Mexico beste reistijd informatie)

Mexico beste seizoen:

Mexico is een uitstekende winterzonbestemming. Het is dan zonnig maar iets minder warm en zeker ook droger dan tijdens de zomermaanden. De populaire badplaatsen Cancun en Playa del Carmen zijn tussen december en april een uitstekende bestemming. Het zal er wel druk zijn, omdat er dan ook met name veel Amerikanen op vakantie zijn waardoor ook de prijzen zullen stijgen. het binnenland is tussen mei en oktober vaak te beschrijven als een kleffe warmte met gemiddelde temperaturen ruim boven de 30 graden. (Mexico beste reistijd informatie)

Wilt u meer informatie te weten komen over de beste reistijd naar Mexico: http://bestereistijd.net/beste-reistijd-mexico/

>> Bekijk hier de actuele vakanties in Mexico!

Meer informatie over vakanties in Mexico:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *