Hoofdstad Mexico

Hoofdstad Mexico

Hoofdstad MexicoDe metropool Mexico-stad is misschien wel één van ‘s werelds meest fascinerende steden en mag dan ook met recht een echte wereldstad genoemd worden. De stad ligt midden in de bergen, op een hoogte van ruim 2400 meter en kent, met de inwoners van de voorsteden er bij gerekend, maar liefst 24 miljoen inwoners. Daarmee is het de tweede grootste stad ter wereld. Mexico-stad is een stad vol contrasten: statige, historische gebouwen en prachtige musea worden afgewisseld met arme krottenwijken en lommerrijke parken liggen naast drukke verkeersaders. De stad kent weliswaar luchtverontreininging, overbevolking en werkeloosheid maar ook de grootste universiteit van Latijns -Amerika, de oudste kathedraal van dit werelddeel en het grootste stadspark ter wereld. Kortom Mexico-stad is “een veelzijdige ervaring” die de moeite meer dan waard is.  Lees hieronder meer over deze hoofdstad.

>> Bekijk hier Mexico reizen en vakanties!

Hoofdstad Mexico info:

Hoofdstad MexicoDe locatie van Mexico-stad is uniek. De stad ligt in het Dal van Mexico en wordt geheel omringd door vulkanisch gebergte. De Volcán Popocatêpetl is de meeste bekende actieve vulkaan. Met een hoogte van 5426 meter is dit de op één na hoogste berg van Mexico. Mexico-stad werd in 1325 al gesticht door Azteken. De Spanjaarden bouwden vervolgens in 1521 de huidige stad op de Azteekste ruïnes. Helaas werd een groot deel van deze oude stad verwoest door een aardbeving in 1985. Desondanks zijn er gelukkig nog talloze interessante bezienswaardigheden te vinden in Mexico-stad. Hieronder volgt een opsomming van de plaatsen die je tijdens je bezoek aan deze indrukwekkende stad zeker gezien moet hebben.

 • CATHEDRAL METROPOLITANA:
  de oudste en tevens grootste kathedraal van Latijns- Amerika. De bouw van deze kathedraal duurde ruim 250 jaar. Daardoor is een boeiend schouwspel van bouwstijlen ontstaan. Diverse gotische kathedralen in Spanje dienden als inspiratiebron. De 2 klokketorens, met in totaal 25 klokken, worden als zeer bijzonder beschouwd. De kathedraal bevindt zich op het belangrijkste plein van de stad, het Zócalo. Tevens kun je hier restanten van een voormalige tempelpiramide bewonderen. Ook de historische wijk rondom de kathedraaal is een bezoekje meer dan waard.
 • Hoofdstad MexicoBASILIEK van GUADELUPE:
  deze kerk, in het noorden van stad, bestaat eigenlijk uit 2 basilieken en is gebouwd op een heuvel. Hier verscheen, volgens de legendes, in 1953 de Maagd van Guadelupe. Door een ernstige verzakking moest er een nieuwe basiliek naast de oude gebouwd worden. Thans is de Basiliek van Guadelupe een bekend bedevaardsoord. De basiliek is na Rome zelfs het drukst bezochte Christelijke bedevaardsoord ter wereld. Met name op 12 december, feestdag van Maria Guadalupe, kent de kerk miljoenen bezoekers. (Hoofdstad Mexico informatie)
 • MUSEO NACIONAL de ANTROPOLOGICA: dit museum herbergt een unieke collectie kunstschatten uit het precolumbiaanse tijdperk.
 • PALACIO de BELLES ARTES: ook dit museum is een eldorado voor de cultuurliefhebber maar dan op het gebied van opera en muziek.
 • Hoofdstad MexicoTORRE LATINO: vanaf deze toren (70 verdiepingen hoog) kun je genieten van een fenomenaal uitzicht over de stad (Hoofdstad Mexico informatie)
 • SAN ANGEL: een sfeervolle woonwijk met authentieke pleintjes, kleine straatjes en fraaie koloniale huizen.

Naast musea, interessante gebouwen en leuke wijken kent Mexico-stad ook het nodige “groen”, in de vorm van grote parken waar zowel toeristen als de locale bevolking graag komen, te weten:

 • ALMEDA CENTRAL: dit schitterende park uit de 16e eeuw bevindt zich op een
  centrale plek in de stad. In het park kun je naast talloze prachtige oude bomen en struiken ook beelden en fonteinen in alle soorten en maten bewonderen.
 • CHAPULTEPECPARK: een bezoekje aan één van de grootste stadsparken ter wereld mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens je verblijf in Mexico-stad. Het park ligt tegen een heuvel aan en herbergt naast prachtige bloemen en planten ook maar liefst 6 musea, een dierentuin en een attractiepark. Er zijn diverse wandelroutes door het park. (Hoofdstad Mexico informatie)

Voor het kopen van een Mexicaans souvenir kunt je het beste terecht in:

 • Hoofdstad MexicoLA LAGUNILLA MARKET: deze markt wordt zowel door toeristen als door de inheemse bevolking zeer druk bezocht. Je bent hier dan ook aan het juiste adres voor zowel meubels als levensmiddelen als ook kleding. Op zondag worden er tevens veel tweedehands producten verkocht.
 • SAN ANGEL MARKET: deze markt wordt iedere zaterdag gehouden en je vindt hier talloze kraampjes met volkskunst en curiositeiten. (Hoofdstad Mexico informatie)

Vakantie naar Mexico boeken:

Hoofdstad Mexico
                                                                 Hoofdstad Mexico
Hoofdstad Mexico
                                                                  Hoofdstad Mexico

 

De beste en goedkoopste manier om deze fascinerende metropool te verkennen is per openbaar vervoer. De metro is daarbij het belangrijkste vervoerssysteem. Het netwerk bestaat uit 11 metrolijnen. Verder kun je gebruik maken van diverse buslijnen. Het verdient geen aanbeveling om gebruik te maken van taxi’s daar de ritprijs zeer onbetrouwbaar is. (Hoofdstad Mexico informatie)

Meer informatie over Mexico:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *