Beste reistijd Mexico

Beste reistijd Mexico

Wat is de beste reistijd voor Mexico? Op deze pagina komt u achter de beste reistijd Mexico, komt het klimaat en de seizoenen aan bod en tips voor het reizen door Mexico.

Beste reistijd MexicoEen reis door Mexico is vrijwel het gehele jaar door mogelijk. Maar reizen door Mexico is in sommige maanden prettiger!Dit enorme land, met een oppervlakte van 1973.0000 km2 kent diverse landschapsvormen en daarmee ook een grote verscheidenheid aan klimaatsoorten. Al deze klimaten vallen echter wel onder de noemer tropisch klimaat. Grofweg kun je de klimaatzones indelen in een noordelijk deel, een centraal deel en een zuidelijk deel (Beste reistijd Mexico info).

Vakanties en rondreizen Mexico:

Beste reistijd Mexico
                                                                 Beste reistijd Mexico
Beste reistijd Mexico
                                                                 Beste reistijd Mexico

 

Het is natuurlijk maar net wat je wil maar de meeste reizigers zijn natuurlijk wel gesteld op goed weer dus als beste reistijd voor Mexico kun je in het algemeen de maanden december tot en met maart aanwijzen. Het toeristenseizoen loopt echter van oktober tot mei. De seizoenen kun je grofweg verdelen in een natte tijd en een droog seizoen. De regentijd ligt tussen de maanden juni en oktober. De gemiddelde dagtemperatuur bedraagt ongeveer 26 graden celcius. Hieronder kun je verder lezen hoe de klimaten per regio verschillen. Deze verschillen worden vooral bepaald door de hoogteligging, de omringende oceanen en “natuurlijk” de seizoenen (Beste reistijd Mexico info).

>> Bekijk hier de beste reistijden en vakanties!

Beste reistijd Mexico, de seizoenen:

  • Klimaat Noord-Mexico.
    In het noordelijk deel overheerst vooral het woestijn- en steppeklimaat. Het woestijnklimaat wordt gekenmerkt door een zeer geringe hoeveelheid neerslag en extreem hoge en lage temperaturen. Het steppeklimaat is een overgangsklimaat tussen een subtropisch en een woestijnklimaat (Beste reistijd Mexico info). Dus je kunt in dit deel van het land rekenen op een zeer hete zomer met extreem koude nachten. Een aantal kleinere gebieden in het noorden, bijvoorbeeld de kustgebieden in het uiterste noordwesten, kent echter een mediterraan klimaat.
  • Beste reistijd MexicoKlimaat Centraal-Mexico.
    Het centrale deel van Mexico ligt in de tropen maar het klimaat is in verhouding koel. In dit deel van het land heerst voornamelijk een landklimaat met strenge winters en warme zomers. De winter is droog. In de zomer valt de meeste neerslag (Beste reistijd Mexico info).
  • Klimaat Zuid-Mexico.
    Het zuiden van Mexico kent een tropisch klimaat. Enkele delen van het zuiden worden gekenmerkt door een tropisch savanneklimaat en een moessonklimaat. Een heel klein deel wordt gekenmerkt door een echt tropisch regenwoudklimaat. Over het algemeen kun je zowel in de zomer als de winter aan de zuidelijke kust van Mexico rekenen op een heerlijk warm klimaat. In deze regio vindt je dan ook de belangrijkste strandbestemmingen van het land zoals Cancun, Playa del Carmen en Yucatan (Beste reistijd Mexico info). Echter in de maanden mei tot en met september heb je te maken met het regenseizoen. De regenbuien kunnen dan zeer heftig zijn. Aan de oostkust valt de meeste regen. In de maanden juli tot en met december kun je te maken met een tropische storm. Dit fenomeen komt gemiddeld eens in de paar jaar voor (Beste reistijd Mexico info).

Hieronder kan je het actuele reisaanbod terugvinden voor Mexico, zo kan je all in vakanties terugvinden, andere soorten vakanties maar ook rondreizen. Voor meer informatie over de beste reistijden voor Mexico: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-mexico/

Vakanties en rondreizen in Mexico:

Beste reistijd Mexico
                                                                 Beste reistijd Mexico
Beste reistijd Mexico
                                                                  Beste reistijd Mexico

 

Meer informatie over vakanties in Mexico:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *